Снимка: Булфото, архивСтоличният общински съвет прие тригодишна програма, по която ежегодно да

...
Снимка: Булфото, архивСтоличният общински съвет прие тригодишна програма, по която ежегодно да
Коментари Харесай

СОС прие увеличение на възнагражденията на шофьорите от градския транспорт

Снимка: Булфото, списък

Столичният общински съвет прие тригодишна стратегия, по която годишно да бъдат увеличавани възнагражденията на водачите от градския превоз с по 10%.

За това се бяха договорили кметът Йорданка Фандъкова, синдикатите и шефовете на всички сдружения в столичния градски превоз. Програмата ще стартира да се извършва от 2020 година Така до 2023 година възнагражденията на водачите ще се усилят с 30%, като се чака идващото покачване да бъде от 1 март идната година.

Заплатите на водачите в градския превоз в София бяха увеличени два пъти през 2019 година - през февруари и април. С измененията главната заплата в сектора стана 1150 лева, а междинната брутна – 1800 лева Има и очакван бонус от 100 лева за добре свършена работа.

Целта на ограниченията е да се облекчат изискванията за работа на водачите в градския превоз и да се понижи изключителният труд. До промени в заплащането се стигна, откакто водачите сигнализираха Столична община за тежките условия, в които работят, както и за изключителния труд, който им се постанова да поставят поради неналичието на фрагменти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР